Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΚΙΝΑΛ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι Γιώργος Μουλκιώτης-Χρήστος Μέγας, στελέχη της παράταξης, στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης για τη στάση της στα εργασιακά.

«Μισός μισθός για μισή δουλειά και φτωχοποίηση του εργαζομένου. Αυτό ήταν το πρωτομαγιάτικο δώρο της κυβέρνησης προς τους Έλληνες εργαζόμενους. Η εξειδίκευση των γενικόλογων εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τον υπουργό Εργασίας, ήταν πλήρως αποκαλυπτική.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με τη γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης και εργαζόμενους με ωρομίσθιο 2,66 ευρώ» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για θέματα εργασίας και Χρήστος Μέγας, γραμματέας Τομέα Εργασίας. Υποστηρίζουν, ακόμα, πως για τη Νέα Δημοκρατία η κρίση γίνεται ευκαιρία για να ξεμπλέξει μια και καλή με τα εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις εργασίας που τα κατοχυρώνουν.

«Το περιβόητο άρθρο 9 της ΠΝΠ δεν ήρθε καθόλου τυχαία, αυτό ακριβώς είναι το όραμα της Κυβέρνησης για το μέλλον της εργασίας ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ. Απέναντι σε αυτούς βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής. Οι προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά. Στήριξη της απασχόλησης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και για 6 μήνες. Με πλήρη σεβασμό των όρων εργασίας και των αμοιβών. Χωρίς καμία απόλυση στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν. Με ποσά που θα αντληθούν από τα προγράμματα που ήδη αποφάσισε η ΕΕ και το ΕΣΠΑ», αναφέρουν κι προσθέτουν ότι η αντίδραση προς τα κυβερνητικά σχέδια θα είναι δυναμική, μαζί με τους εργαζόμενους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ