Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Στο ίδιο έργο θεατές με θύματα τους μικρομεσαίους

Οι πολυδιαφημισμένες φοροελαφρύνσεις δεν αφορούν τα εισοδήματα όσων υπέστησαν τη μεγάλη φορολογική αφαίμαξη των προηγούμενων ετών, λέει το ΚΙΝΑΛ.

«Ακόμα ένας προϋπολογισμός στηριγμένος στη διαρκή φορολογική επιβάρυνση των μικρομεσαίων εισοδημάτων, στις χαμηλές δημόσιες επενδύσεις και τη ''τεχνητή'' συγκράτηση των δαπανών» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του Προϋπολογισμού του 2020 που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 7 δισ. ευρώ, υπονομεύοντας την ανάπτυξη. Υπηρετεί απολύτως τις δεσμεύσεις του κ.Τσίπρα τις οποίες δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ο κ.Μητσοτάκης όπως είχε υποσχεθεί» υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Οι πολυδιαφημισμένες φοροελαφρύνσεις δεν αφορούν τα εισοδήματα όσων υπέστησαν τη μεγάλη φορολογική αφαίμαξη των προηγούμενων ετών. Αφορούν κυρίως της επιχειρήσεις αλλά χωρίς αναπτυξιακή απόδοση αφού δεν ενθαρρύνουν τις άμεσες επενδύσεις και την απασχόληση» τονίζει το κόμμα της αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Αντίθετα η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προέλθει από πρόσθετη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσω της έμμεσης φορολογίας».

«Η ατολμία και η έλλειψη στρατηγικής για την αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη λειτουργία του φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης αποτυπώνεται στα μεγέθη του Προϋπολογισμού» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

«Το Κίνημα Αλλαγής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή θα αναπτύξει τεκμηριωμένα μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική για να σταματήσει η ελληνική κοινωνία να βρίσκει μπροστά της ξανά και ξανά τα ίδια αδιέξοδα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.