Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Ζητεί απαντήσεις για παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ελληνική πολιτεία θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να αιτηθούν άσυλο όπως είναι υποχρεωμένη, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Απαντήσεις, με αφορμή τις νέες καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, ζητεί ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για μια ακόμη φορά βλέπουν το φως τη δημοσιότητας καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών που φτάνουν στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο. Αυτή τη φορά, 11 από αυτούς, κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης από τις τουρκικές αρχές και να γυρίσουν στην Ελλάδα».

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ελληνική πολιτεία θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να αιτηθούν άσυλο όπως είναι υποχρεωμένη από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Παράλληλα όμως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι μαρτυρίες τους ώστε να αποκαλυφθεί ποιο είναι αυτό το δίκτυο παρακρατικών που δρα στα ελληνικά σύνορα "κάτω από τη μύτη", και ελπίζουμε όχι με την ανοχή, των επίσημων αρχών», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.

Όπως υποστηρίζει «γι αυτήν την επαναλαμβανόμενη ντροπή, απόλυτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Απαιτούνται απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και συγκαλύψεις».