Skip to main content

Πολύμηνος εφιάλτης στον δρόμο με τις λακκούβες στις Συκιές (φωτο+vid)

Τεράστια η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων σε μία οδό που διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί - Ελπίδες για τέλος στο μαρτύριο.

Σε δρόμο του μαρτυρίου για οδηγούς και περίοικους έχει μετατραπεί από τον Δεκέμβριο του 2016 η νευραλγική οδός Ανθέων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, η οποία οδηγεί στην περιφερειακή οδό, το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Παύλου και στη δασική οδό που οδηγεί προς το νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, τα Πεύκα και το Ασβεστοχώρι.

Στον δρόμο εκτελούνται από τον Δεκέμβριο έργα υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και ασφαλτόστρωσης από τον ΑΔΜΗΕ με ανάδοχο τα «Ελληνικά Καλώδια». Ωστόσο, ενώ ο προγραμματισμός του αναδόχου προέβλεπε ότι τα έργα έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε 40-50 ημέρες κοντεύει να βγει και ο Απρίλης και ο δρόμος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, τραυματισμών και φθοράς στα οχήματα.

Όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες της Voria.gr, ο δρόμος είναι γεμάτος λακκούβες, τρύπες, ενώ μετά το κλείσιμο του σκάμματος παραμένει ένα τεράστιο αυλάκι κατά μήκος του δρόμου  το οποίο μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλυμμένο με λαμαρίνες. Παράλληλα, στο πλάι του δρόμου βρίσκονται βαρέα οχήματα, ενώ υπάρχει έντονο πρόβλημα με τη σκόνη, που σηκώνεται από τα χιλιάδες διερχόμενα οχήματα.

Μιλώντας για το θέμα στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση του δρόμου αλλά και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον ΑΔΜΗΕ και τα «Ελληνικά Καλώδια», τονίζοντας ότι τους έχουν αποσταλεί εκ μέρους του δήμου πέντε επιστολές διαμαρτυρίας, στις οποίες, όπως αναφέρει, τους περιγράφεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συγκεκριμένη οδός και τους ζητείται να ολοκληρωθεί το έργο.

Όπως τονίζει ο κ. Σαουλίδης, ο εντοπισμός τμήματος του βυζαντινού αγωγού ύδρευσης που ξεκινούσε από τον Χορτιάτη κατά τη διάνοιξη του χάντακα για να τοποθετηθούν τα καλώδια και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσει εκ των πραγμάτων η αποπεράτωση. Κάτι τέτοιο, όμως, όπως λέει, δεν δικαιολογεί το μέγεθος της κωλυσιεργίας και της μη τήρησης των κυκλοφοριακών μέτρων.

Τελεσίγραφο για την ασφαλτόστρωση

Ο κ. Σαουλίδης προέβη σε προειδοποιήσεις προς την ανάδοχο εταιρεία, δίνοντας της διορία μέχρι σήμερα, ώστε να ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση στο αυλάκι που υπάρχει κατά μήκος της οδού, αλλιώς, όπως είπε θα γίνει κατάπτωση της εγγυητικής.

«Έχουν μία μέρα διορία από μας για να ρίξουν άσφαλτο οι ίδιοι πάνω στο αυλάκι, ώστε να πλύνουμε μετά τον δρόμο και να φύγει η σκόνη. Εάν δεν το κάνουν, θα γίνει κατάπτωση της εγγυητικής τους και θα πάμε εμείς οι ίδιοι να ρίξουμε πετρελαϊκό για να μπορέσει να φύγει το χώμα από εκεί και να σταματήσει η ρύπανση και η ταλαιπωρία των δημοτών. Σε επικοινωνία μαζί τους χθες έλαβα τη διαβεβαίωση ότι θα κλείσουν σήμερα το τελευταίο σκάμμα στην οδό Ηπείρου με Ανθέων και θα κάνουν την ασφαλτόστρωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένα προϋπάρχον ζήτημα είναι, ωστόσο, οι πολλές και μεγάλες λακκούβες που έχει η οδός Ανθέων, πέραν των εργασιών που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Σαουλίδης, για τις λακκούβες αυτές ευθύνεται ο δήμος, ωστόσο, επειδή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, οι διορθώσεις αυτές πήραν παράταση. Όπως διαβεβαίωσε, μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. «Στόχος είναι να γίνει ασφαλτόστρωση όλης της οδού Ανθέων, όπως έγινε ήδη με την οδό Επταπυργίου», πρόσθεσε.