Skip to main content

Κίνδυνος μπλακ άουτ στη ΔΕΗ - Ανησυχία από τον πρόεδρο τεχνικών

Οι αντοχές του δικτύου μπορεί να αντέξουνε, οι αντοχές του ανθρώπινου δυναμικού, αυτοί που πρέπει να επέμβουν, δεν θα υπάρχουν, είπε ο κ. Μανιάτης.

Την ανησυχία του για ένα γενικευμένο μπλακ άουτ μέσα στο καλοκαίρι εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδος της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.

«Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι το δίκτυο αλλά οι μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο της ΔΕΗ. Οι αντοχές του δικτύου μπορεί να αντέξουνε, οι αντοχές του ανθρώπινου δυναμικού, αυτοί που πρέπει να επέμβουν, δεν θα υπάρχουν. Είναι ελάχιστοι οι τεχνίτες που έχουν μείνει» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Αν μία βλάβη που μπορούσε να αποκατασταθεί χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, μπορεί να γίνει ντόμινο και να φύγουν και άλλοι διακόπτες. Τη στιγμή που δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό αυτή η βλάβη θα αυξηθεί, θα τριπλασιαστεί ο χρόνος και θα έχουμε και άλλα προβλήματα».

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική θα έχουμε σοβαρά προβλήματα, προειδοποίησε ο κ. Μανιάτης.

«Σκεφθείτε, παίρνοντας κόσμο από τη Θεσσαλονίκη, που είναι οριακά, να τους μετακινήσει εκεί για να καλύψουν τις ανάγκες ( της Χαλκιδικής) τη μεγάλη έλλειψη που θα υπάρχει και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπως και στους γύρω νομούς. Δηλαδή προσπαθούμε να μοιράσουμε τη φτώχια μας. Δεν είναι λογικές αυτές» υπογράμμισε.

Τόνισε πως το  θέμα έχει και επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας καθώς όπως είπε ένας επιχειρηματίας μπορεί να αντέξει μία ωριαία διακοπή ρεύματος αλλά δύο και τρεις ώρες διακοπή, δεν μπορεί να την αντέξει.

Βουλώνουν «τρύπες» με συμβασιούχους

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να πάρει 850 άτομα κυρίως συμβασιούχους, με οκτάμηνα. Λόγω των εκλογών όμως έχουν πάει πίσω και δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις.

Στο ερώτημα αν επαρκούν αυτές οι προσλήψεις η απάντηση ήταν αρνητική. « Είναι μία σταγόνα στον ωκεανό για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε για να μην φτάσουμε στα άκρα» σημείωσε ο κ. Μανιάτης ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι με συμβασιούχους το πρόβλημα δεν λύνεται και πως χρειάζεται μόνιμο προσωπικό.