Skip to main content

Κίνδυνος να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι στη Θεσσαλονίκη

Το πρόβλημα αφορά νέους ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ. Δεν μεταφέρθηκαν χρόνια ασφάλισης των τελευταίων δύο ετών από τον ΕΦΚΑ στην ΗΔΙΚΑ.

Τον κίνδυνο να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα αντιμετωπίζουν δικαιούχοι από τη Θεσσαλονίκη επειδή δεν μεταφέρθηκαν χρόνια ασφάλισης των τελευταίων δύο ετών από τον ΕΦΚΑ στην ΗΔΙΚΑ.

Όπως είπε μιλώντας στον Σκάι η Ελένη Σολωμονίδου, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα αφορά τους νέους ασφαλισμένους, που έχουν μόνο ηλεκτρονικά καταγεγραμμένο χρόνο ασφάλισης. «Το πρόβλημα εντοπίστηκε πρώτη φορά πέρσι και το διαχειριστήκαμε χειρόγραφα με εντολή της διοίκησης. Παρά το γεγονός, όμως, ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό και δεν έπρεπε να εμφανιστεί εφέτος δεν έγινε τίποτα με συνέπεια να μην μπορούν οι δικαιούχοι να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα. Έτσι, ήρθε πριν δύο ημέρες νέα οδηγία να το διαχειριστούμε και πάλι χειρόγραφα», σημείωσε η κυρία Σολωμονίδου.

Η ίδια ζήτησε από τους δικαιούχους να απευθυνθούν στα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη, ώστε να καταγράφουν τα περιστατικά και να μπορέσουν να λάβουν το μέρισμα.

Εξέφρασε, δε, την αγανάκτηση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για τον φόρτο εργασίας. «Δεν αντέχουμε άλλο κοντεύουμε να πάθουμε burn out σύνδρομο», υπογράμμισε.