Skip to main content

Έκλεισαν τον δρόμο, ξέχασαν τους πεζούς- 500 μέτρα δίχως διάβαση(φωτο)

Σε απόσταση 500 μέτρων από το ύψος της οδού Μιχαήλ Καλού έως τη συμβολή της Μοναστηρίου με τη Λαγκαδά δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, ούτε διάβαση.

Κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών αποτελεί η έλλειψη διάβασης σε τμήμα της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη μετά από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ χθες για την κατασκευή της κεντρικής νησίδας στο πλαίσιο των εργασιών του μετρό.

Συγκεκριμένα, σε μια απόσταση 420 μέτρων από το ύψος της οδού Μιχαήλ Καλού έως τη συμβολή της Μοναστηρίου με την οδό Λαγκάδα δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, ούτε διάβαση. Πρόκειται για τμήμα μιας εκ των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης, στην οποία εκτός από πολλές κατοικίες, λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις και τρία ξενοδοχεία.

Πριν από την έναρξη των έργων, υπήρχε διάβαση και λειτουργούσε φωτεινός σηματοδότης στα μισά της απόστασης μεταξύ Καλού και Λαγκαδά μπροστά από το ξενοδοχείο Capsis, ο οποίος πλέον έχει «παροπλιστεί».

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι αρκετοί πεζοί να να διασχίζουν τον δρόμο από όποιο σημείο μπορούν με κίνδυνο τη ζωή τους.

Όπως τονίζουν επαγγελματίες της περιοχής, πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τους πεζούς, προκειμένου να μην θρήνουμε θύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., οι εργασίες στο σημείο για την κατασκευή της νησίδας θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες.