Skip to main content

Κίνδυνος τιμωρίας για τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη

Αν Ολυμπιακός τελικώς τιμωρηθεί ακόμα και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, τότε θα παίξει την δεύτερη εξ αυτών απέναντι στον Παναθηναϊκό

Με τιμωρία της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά τα επεισόδια στο «Καραϊσκάκη» πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν από τις συμπλοκές των οπαδών της ομάδας του Πειραιά με τις δυνάμεις της EΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 για τις πρώτες βοήθειες.

Οπως μεταδίδει το zougla.gr, το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα, αναφέρει: «εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές».

Βέβαια, για να υπάρξει ο κίνδυνος αυτός, θα πρέπει όλα όσα έγιναν να έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, κυρίως του παρατηρητή της Super League και της αστυνομίας.

Αν αυτό έχει γίνει και ο Ολυμπιακός τελικώς τιμωρηθεί ακόμα και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, τότε θα παίξει την δεύτερη εξ αυτών απέναντι στον Παναθηναϊκό.