Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Ο Κινέζος πρεσβευτής στο Λονδίνο κατηγόρησε, χωρίς να τις κατονομάζει, ξένες δυνάμεις ότι υποδαυλίζουν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την εξουσία της προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, αφού ορισμένοι διαδηλωτές «έδωσαν ενδείξεις τρομοκρατίας», προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Κίνας στο Λονδίνο.

«Αν η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινωθεί περαιτέρω... η κεντρική κυβέρνηση δεν θα καθήσει με τα χέρια δεμένα να παρακολουθεί», δήλωσε ο πρεσβευτής Λιου Σιαομίνγκ. «Έχουμε αρκετές λύσεις και αρκετή εξουσία εντός των ορίων του βασικού νόμου για να καταστείλουμε γρήγορα οποιαδήποτε αναταραχή. Οι κινήσεις τους είναι σοβαρά και βίαια αδικήματα, και δίνουν ήδη ενδείξεις τρομοκρατίας» υποστήριξε ο ίδιος.

Όπως είπε, «η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δεν θα επιτρέψει ποτέ σε λίγους βίαιους παραβάτες να σύρουν το Χονγκ Κονγκ σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε μια επικίνδυνη άβυσσο».

Ο Κινέζος πρεσβευτής στο Λονδίνο κατηγόρησε επίσης, χωρίς να τις κατονομάζει, ξένες δυνάμεις ότι υποδαυλίζουν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, προειδοποιώντας τες ότι οι «ύπουλες» προσπάθειές τους έχουν σημειωθεί και ότι θα καταλήξουν να πλήξουν τις ίδιες. «Ξένες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ... Σταματήστε να παρεμβαίνετε σε βίαια αδικήματα - δεν πρέπει να εκτιμήσουν λάθος την κατάσταση και να ακολουθήσουν τον στραβό δρόμο διαφορετικά θα σηκώσουν την πέτρα για να χτυπήσουν τα δικά τους πόδια και μόνο» ανέφερε.

Όπως υποστήριξε, «στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση δεν θα είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ αν δεν υπήρχε η παρέμβαση και η υποκίνηση ξένων δυνάμεων».

«Το Χονγκ Κονγκ είναι τμήμα της Κίνας. Καμία ξένη χώρα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ» είπς και κατηγόρησε τα δυτικά μέσα ότι παρέχουν άνιση ενημέρωση και ότι μπερδεύουν το καλό και το κακό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ