Skip to main content

Κοινή ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από την ΠΚΜ

Διοίκηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και ζητούν μέτρα. Ανακοίνωση αντί ψηφίσματος.

Σε ευθεία καταδίκη των επεισοδίων και των επιθέσεων που δέχτηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, προχώρησαν σήμερα οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στην πλειονότητά τους.

Στη συνεδρίαση του οργάνου, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε αίτημα για την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος, το οποίο υποστήριξαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, το περιφερειακό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση περί μη έκδοσης ψηφισμάτων, οπότε προτάθηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και έγινε δεκτό από την αντιπολίτευση, να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία θα γίνεται ξεκάθαρο ότι το ανώτατο συλλογικό όργανο της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα τα βίαια γεγονότα και τις φασιστικές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν στα ΕΠΑΛ, αλλά και θα εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όσους δέχτηκαν επιθέσεις ή και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Επίσης, στην ίδια κοινή ανακοίνωση συμφωνήθηκε να ζητείται η λήψη μέτρων από την Πολιτεία, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα, τα οποία πλήττουν τη σχολική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία.

Όπως επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, «είναι ομόθυμη η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται και προφανώς και καταδικάζουμε αυτές τις φασιστικές νοοτροπίες. Καλούμε την Πολιτεία να λάβει μέτρα, αν και από όσο γνωρίζω το έχει ήδη κάνει».

Περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πάντως εξέφρασαν ενστάσεις για το γεγονός ότι δεν εκδίδεται ψήφισμα, ωστόσο στο τέλος συμφωνήθηκε η έκδοση της κοινής ανακοίνωσης, πιθανότατα αύριο, αφού γίνει επεξεργασία του σχετικού κειμένου από εκπροσώπους των περιφερειακών παρατάξεων.

«Η μη έκδοση ψηφίσματος δεν αλλάζει την ομόθυμη στάση διοίκησης και αντιπολίτευσης για απερίφραστη καταδίκη των επεισοδίων και για την ανάγκη λήψης μέτρων. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων, είναι προφανής η καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Η απερίφραστη καταδίκη, η αλληλεγγύη σε όσους χτυπήθηκαν και η έκκληση για μέτρα πρέπει μέσω της κοινής ανακοίνωσης να εκφραστούν δημοσίως», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.