Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

«Απολύουν τους μη αρεστούς στην κυβέρνηση, παραβιάζοντας προκλητικά την εργατική και συνδικαλιστική νομοθεσία» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ

«Εκείνοι που παρίσταναν τάχα τους υπερασπιστές των εργαζομένων δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τους» επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σχετικά με την «καταχρηστική», όπως την χαρακτηρίζουν, απόλυση τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων κ. Σταμάτη Πουλή.

«Απολύουν τους μη αρεστούς στην κυβέρνηση, παραβιάζοντας  προκλητικά την εργατική και συνδικαλιστική νομοθεσία» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ζήσαμε και αυτό!».
 
«Πρώτη φορά στα χρονικά πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων και εργαζόμενοι απολύονται με εντολή Υπουργού, καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα και καταλύοντας κάθε διάταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού νόμου» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους και τονίζουν ότι «παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και αγνοώντας την εργατική και συνδικαλιστική νομοθεσία, απολύουν εργαζομένους επειδή οι απόψεις τους δεν είναι αρεστές στους πολιτικούς τους προϊσταμένους».
 
«Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας σφυρίζει αδιάφορα, νομιμοποιώντας έτσι τις απολύσεις και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας!» καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ