Skip to main content

Κίνημα Αλλαγής: Εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού η κρουαζιέρα

Είναι τουλάχιστον περίεργο ο θαλάσσιος τουρισμός να έχει μείνει εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού, αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

«Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στη χώρα μας σε σχέση με την υγειονομική κρίση, παρεμβαίνουμε όταν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο με προτάσεις και θέσεις, επιβραβεύουμε τα θετικά και επικρίνουμε τα αρνητικά απ’ όπου κι αν προέρχονται», τονίζει ο τομέας Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνει: «βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε άρση απαγόρευσης εισόδου πολιτών από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας μας».

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί η είσοδος στην Ελλάδα πολιτών που καταφθάνουν ΜΟΝΟ από ασφαλείς χώρες, η κυβέρνηση τροποποίησε αυτή την απόφαση, μετατρέποντας τις “ασφαλείς χώρες” σε “ασφαλή αεροδρόμια”!!!Είναι τουλάχιστον περίεργο όταν ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένα σημαντικότατο κεφάλαιο για την Εθνική μας οικονομία, να έχει μείνει εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού και κανένας να μην γνωρίζει εάν και πότε θα αρθεί η απαγόρευση κινήσεως των κρουαζιερόπλοιων στα Ελληνικά λιμάνια», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

«Προφανώς δεν έχουν λάβει υπόψη τους, οι ιθύνοντες του αρμόδιου υπουργείου (λόγω άγνοιας και λόγω αδιαφορίας) ότι για να εκκινήσει ένα κρουαζιερόπλοιο, απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας προετοιμασίας... Κύριοι της Κυβέρνησης να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας φέρνει έσοδα στη χώρα και απασχολεί πολλούς εργαζόμενους!», καταλήγει.