Skip to main content

Κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Νέα Παραλία - Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο σημείο μέχρι τις 5 το απόγευμα και εάν υπάρξει ενδιαφέρον θα εξεταστεί επέκταση της λειτουργίας της.

Την τρίτη αναμνηστικη δόση του εμβολίου επέλεξε να κάνει ο 78χρονος Γιάννης Χαριτάκης στην κινητή μονάδα εμβολιασμού του ΕΟΔΥ που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της νέας παραλίας, δίπλα από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο σημείο μέχρι τις 5 το απόγευμα και σύμφωνα με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη αν υπάρξει ενδιαφέρον από τους πολίτες θα εξεταστεί η επέκταση της λειτουργίας της.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Ανήμερα του εορτασμού της πόλης ας κάνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ένα δώρο στον εαυτό τους και τους συμπολίτες τους, αξιοποιώντας αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την 4ΥΠΕ πήραν την πρωτοβουλία για την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ώστε το εμβόλιο να έρθει πιο κοντά στους πολίτες. Ας αξιοποιήσουμε και αυτή την ευκαιρία έτσι ώστε να μην μείνει κανένας ανεμβολιαστος".

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι επιβαρύνονται και ότι το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας είναι τα μοναδικά μέτρα προστασίας".

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε το απόλυτο ασφαλές και αποτελεσματικό όπλο κατά του κορωνοιού και αξίζει να το χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε υγιείς και ασφαλείς».

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικακης τόνισε ότι εδώ και ημέρες η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά. Σημείωσε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ είναι γεμάτες σχεδόν στο 100%, με το κρεβάτι που αδειάζει όπως είπε να γεμίζει αμέσως. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 340 ασθενείς, 35 σε υψηλή ροή οξυγονου και 57 ασθενείς σε ΜΕΘ. Ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το σχέδιο για την νοσηλεία ασθενών με ήπια συμπτώματα σε ιδιωτική κλινική η οποία θα διαθέσει 200 κλίνες, ενώ επισήμανε πως αν χρειαστεί θα μετατραπούν νοσοκομεία αποκλειστικά για κορωνοϊό, όπως είχε γίνει στο προηγούμενο κύμα, ευχόμενος ωστόσο αυτό να μην χρειαστεί, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις.