Skip to main content

Κινητικότητα από τα Εμιράτα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στοιχεία που εμφανίζουν ενδυνάμωση στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών παρουσίασε ο πρέσβης των ΗΑΕ, κατά τη διάρκεια διμερούς συνεργασίας, εν όψει επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώνει το Άραβο
Την αναγκαιότητα δημιουργίας εποικοδομητικότερων σχέσεων με τα Εμιράτα, με σκοπό τη διεύρυνση νέων αγορών συνεργασίας τόνισε ο πρέσβη των Εμιράτων κ. Abdel Hadi Abdel Wahed El Khaja, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την  επίσκεψη της Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στα ΗνωμέναΑραβικά Εμιράτα, που διοργανώνει το Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο από22-25 Μαρτίου 2010.

Παράλληλα, ο πρέσβης των Εμιράτων παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εμφανίζεται η ενδυνάμωση και ανάπτυξη τωνσχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ επισήμανε ότι «το τελευταίο χρονικόδιάστημα, υπάρχει έντονη κινητικότητα επισκέψεων για επενδύσεις τωνΕμιράτων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από την πρωτεύουσα των Η.Α.Ε., το ΑμπουΝτάμπι».

Τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του επιμελητηρίου κ. Mohamed El Khazmi, ο οποίος είπε ότι υπάρχει καλός συντονισμός με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι, καθώς και με την Ελληνική πρεσβεία στα Εμιράτα, για την επιτυχία της επίσκεψης.