Skip to main content

Κινητικότητα στις κατασκευές μετά από καιρό - Νέες ανακαινίσεις

Η κατασκευαστική Άκτωρ, ανέλαβε τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως έγινε γνωστό.

Κάτι δείχνει να κινείται στον κατασκευαστικό κλάδο, στη χώρα μας, έστω και αχνά. Ως γνωστόν, η κατασκευαστική Άκτωρ, ανέλαβε τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρα Βουλιαγμένης. Ημερομηνία παράδοσης, ορίστηκε η 24η Απριλίου 2018 και ο προϋπολογισμός του έργου 68,4 εκατ. ευρώ.

Στόχος της ιδιοκτήτριας AGC Equity Partners, είναι το ανακαινισμένο συγκρότημα να λειτουργήσει στις αρχές Ιουνίου του 2018 για να προλάβει την ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018», που παραδοσιακά εξασφαλίζει στο ξενοδοχείο 100% πληρότητα.

Παράλληλα, με την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς, προχωρά ο διαγωνισμός για το έργο του νέου αεροδρομίου, στο Καστέλι της Κρήτης. Η αρμόδια υπουργική επιτροπή, ομόφωνα, έκρινε πλήρη τον φάκελο που κατέθεσε η κοινοπραξία της ελληνικής ΓΕΚ – Τέρνα και της ινδικής GMR. Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς, θα ανοίξει ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς.  Εκτιμάται όμως πως ό,τι κι αν γίνει, το έργο έως τα μέσα του τρέχοντος έτους θα είναι σε θέση να ξεκινήσει. Εκτός βεβαίως πολύ σοβαρού απροόπτου.