Skip to main content

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για πανεπιστημιακή αστυνομία και τη ρίψη χημικών στη συναυλία

Κινητοποίηση φοιτητών πριν την πρώτη Σύγκλητο του ΑΠΘ μετά τα επεισόδια στη συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ζητούν την παραίτηση του πρύτανη.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι έξω από την πρυτανεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την παρουσία της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) καθώς και των δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του campus, ενώ καταδικάζουν τη ρίψη χημικών  που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. «Δεν είναι ανεκτό αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν χημικά σε χιλιάδες κόσμου, είναι απολύτως καταδικαστέο», αναφέρουν.

Παράλληλα, απαιτούν να αναληφθούν οι απαραίτητες ευθύνες για το περιστατικό και ζητούν την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου, Νίκου Παπαϊωάννου. Οι φοιτητές έχουν σηκώσει πλακάτ που αναγράφει «Παπαϊωάννου παραιτήσου».

Να σημειωθεί πως σε λίγη ώρα πρόκειται να ξεκινήσει και η συνεδρίαση της πρώτης Συγκλήτου της χρονιάς, με τους φοιτητές να της ζητούν να πάρει θέση. Μάλιστα, οι φοιτητικοί σύλλογοι αναμένουν να συναντηθούν με μέλη της Συγκλήτου.

Παράλληλα, ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο στις 19:30 στην Αγία Σοφία, αλλά και στη συναυλία που θα διοργανωθεί στο πανεπιστήμιο.