Skip to main content

Κινητοποίηση σε Πειραιά και Φάληρο για τον Θύμιο - Λένε ότι είδαν άστεγο που του μοιάζει

Η υπόθεση του Θύμιου Μπουγά έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη - Ο πρόεδρος του Silver Alert κάνει λόγο για έναν πολύ φοβισμένο άνθρωπο.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει κινητοποίηση της αστυνομίας σε περιοχές του Πειραιά και του Φαλήρου για τον Ευθύμιο Μπουγά, τον γνωστό σε όλους Θύμιο, ο οποίος αγνοείται από τις 4 Μαΐου από τον Πύργο Ηλείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξαν τηλεφωνήματα ότι εθεάθη άνδρας που του μοιάζει σε περιοχή του Πειραιά ο οποίος ήταν άστεγος και επαίτης. Στις έρευνες συνδράμουν και εθελοντές.

Πριν λίγες ημέρες υπήρξε άλλη μία μαρτυρία ότι εθεάθη στην Αττική, όπως μεταφέρει το ΣΚΑΪ.

Η υπόθεση του Θύμιου Μπουγά έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος του Silver Alert κάνει λόγο για έναν πολύ φοβισμένο άνθρωπο, που ενώ απευθύνθηκε στις Αρχές δεν τον βοήθησαν. Έστειλε μάλιστα και το μήνυμά του στον Ευθύμη ότι θα τον βοηθήσουν.

«Έκκληση στον Ευθύμη, είμαστε εδώ γι’ αυτόν, να βοηθήσουμε θέλουμε. Έχει τρομάξει φοβερά γιατί αυτά τα καλόπαιδα που του έκαναν τον bullying, δεν το έκαναν μία φορά αλλά επανειλημμένα. Τελευταία φορά ήρθε το πράγμα και ξεχείλησε, πήγαν οργανωμένα σαν αγέλη λύκων, να τον διαπομπεύσουν, να τον κινηματογραφίσουν, να τον βγάλουν στα κοινωνικά δίκτυα για να τον χλευάσουν και να τον τρομοκρατήσουν. Είχε πάει στην Αστυνομία, δεν τον είχαν βοηθήσει» ανέφερε ο κ. Κουρούκλης.

Μαζική κινητοποίηση για τον εντοπισμό του Θύμιου

Το εύρος των ερευνών όσο πάει και ανοίγει αφού όσες προσπάθειες έγιναν εντός της πόλης, για τον ίδιο ή για κάποιο σημάδι που να μπορεί να αξιοποιηθεί δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και επικεντρώνεται κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και χωράφια, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να έψαξε καταφύγιο ο 39χρονος άνδρας.

Οι Αρχές πάντως το μόνο που αποκλείουν είναι ο Θύμιος Μπουγάς να έχει επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, το Καλλιάνι Γορτυνίας αφού σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανεπιθύμητος στο χωριό χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος.

Έκκληση από την αδερφή του Θύμιου – «Βρείτε τον, να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του»

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να βρεθεί ο αδελφός μου και να τιμωρηθούν αυτοί που έπαιξαν μαζί του», δήλωσε η αδερφή του Θύμιου Μπουγά η οποία ζει και εργάζεται στον Πύργο και είναι εκείνη μάλιστα που μετά το τροχαίο έφερε στην πρωτεύουσα της Ηλείας τον 39χρονο άνδρα προκειμένου να του εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ίδια, θέλοντας σε αυτή την φάση να διατηρήσει την ανωνυμία της, σε επικοινωνία με την εφ. «Πατρίς» απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό του Θύμιου προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα δεν είχαν επικοινωνία και έμαθε από την τηλεόραση για την εξαφάνισή του.

Μάλιστα, κάποιος την είχε συμβουλεύσει να μην κυκλοφορεί αργά τη νύχτα στην οδό Ρήγα Φεραίου με την αιτιολογία πως κυκλοφορεί κάποιος που τρομάζει και απειλεί τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως εννοούσε τον αδελφό της ο οποίος τελικά δεν ήταν ο θύτης αλλά το θύμα αυτής της σοκαριστικής ιστορίας που τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Τις τελευταίες δυο ημέρες οι έρευνες επικεντρώθηκαν μέσα και γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Για τις εξελίξεις, στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θύμιου, είναι ενήμεροι και στην γενέτειρά του, το Καλλιάνι Γορτυνίας με τα αδέλφια και τους συγγενείς να έχουν κινητοποιηθεί πλέον και αυτοί για τον εντοπισμό του. Η μόνη που δεν γνωρίζει ακόμη κάτι, είναι η υπέργηρη μητέρα του.

Το θρίλερ με τον μηχανισμό σίτισης και η απώλεια ταυτότητας

Ένα από τα βασικά θέματα που έχουν προκύψει και πρέπει άμεσα να απαντηθεί, είναι  αν ο 39χρονος κατά την εξαφάνιση του πήρε μαζί και το μηχάνημα που τον βοηθάει, ώστε να μπορεί να τρέφεται.

Ο 39χρονος μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε το 2008 αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα παραμόρφωσης με αποτέλεσμα να μιλάει και να τρώει με μηχανική υποστήριξη διαφορετική για κάθε σκοπό.  Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η αστυνομία που ερεύνησε το σπίτι δεν εντόπισε στοιχεία που να μαρτυρούν άτακτη εξαφάνιση του.

Σημαντικό ακόμα είναι το γεγονός, πως ο Θύμιος Μπουγάς εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα, αφού έχει καταργηθεί με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει ούτε και το επίδομα των 620 ευρώ το δίμηνο που δικαιούται και όπως είχε εκμυστηρευτεί το 2011 στην ΟΡΤ ίσα που έφτανε για τις βασικές ανάγκες του.