Skip to main content

Κινητοποιήσεις προσφύγων στη Β. Ελλάδα- Πάνω από 600 άτομα στα Διαβατά

Έχοντας ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν οι πρόσφυγες θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές στο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσουν αύριο μία νέα πορεία στα σύνορα

Έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών έχουν κατασκηνώσει περίπου 600 πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν σήμερα από διάφορα camp της ηπειρωτικής χώρας στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν, οι πρόσφυγες θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές στο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσουν αύριο μία νέα πορεία με κατεύθυνση αυτή τη φορά τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.



Άνδρες και γυναίκες μεμονωμένα, καθώς και οικογένειες έχουν έρθει από διάφορες δομές των Ιωαννίνων, της Αθήνας και της Λάρισας, με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη να περιμένουν και άλλες αφίξεις.

Ήδη από τις 17.00 το απόγευμα, ομάδα περίπου 70 προσφύγων ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια, ωστόσο στο Πλατύ Ημαθίας συνάντησαν το μπλόκο της αστυνομίας. Αυτή την ώρα βρίσκονται στα όρια των δύο νομών και γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιστρέψουν πίσω.

Στο μεταξύ αυξημένη είναι η αστυνόμευση σε σημεία-κλειδιά ανά περιφέρειες, από όπου οι πρόσφυγες μπορούν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιούνται έλεγχοι.



Η νέα αυτή κινητοποίηση των προσφύγων, που ξεκίνησε έπειτα από συνεννοήσεις μέσω ομάδας στο Facebook, αποτελεί μία ακόμη κίνηση απόγνωσης να περάσουν τα σύνορα και να βρουν μία διέξοδο προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και προσφύγων έξω από το camp των Διαβατών (δείτε περισσότερα εδώ).