Skip to main content

Eldorado: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία θα προβούν σήμερα σε μια εκτίμηση της κατάστασης ωστόσο έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο κινητοποιήσεων.

Ύστατη προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σημασία του να προχωρήσει η επένδυση της Eldorado θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας να αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα (δείτε εδώ).

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του επιστημονικού προσωπικού στα μεταλλεία, Δημήτρης Μπάλλας, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραιτηθούν από την προσπάθεια να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε πως παρότι σήμερα οι εργαζόμενοι θα προβούν σε μια εκτίμηση της κατάστασης, έχουν ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο κινητοποίησης.

«Όταν 2.500 άτομα βρίσκονται στο φάσμα της απόλυσης, η κατάσταση είναι τεταμμένη και δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί η ψυχραιμία» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαλλάς τόνισε πως η εταιρεία πήρε ακραία θέση σήμερα με την ανακοίνωση της ωστόσο, όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι έβλεπαν εδώ και καιρό πως οι ημέρες τελείωναν.