Skip to main content

Κινητοποιήσεις και πορεία από ένστολους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή πραγματοποίησαν ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή πραγματοποίησαν ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις αποδοχές τους που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Ο γ.γ. της ΠΟΑΣΥ, Παναγιώτης Λάζος, δήλωσε ότι «αν γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς, θα οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην εξαθλίωση, απαξιώνοντας πλήρως τα σώματα ασφάλειας». Τόνισε ότι ήδη μέσα σε ένα χρόνο οι αστυνομικοί έχουν απώλεια στο εισόδημά τους πάνω από 40% και προσέθεσε: «Θα αντισταθούμε στην κυβέρνηση και την τρόικα ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα».

Ο Δημήτρης Βλάχος, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ, δήλωσε ότι τόσο η κατάσταση των ίδιων των πυροσβεστών όσο και η δυνατότητα δράσης της Πυροσβεστικής ως σώμα, είναι τραγική, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα να φτιαχτούν ούτε τα χαλασμένα οχήματα με αποτέλεσμα να μένουν ακινητοποιημένα.