Skip to main content

Κινητοποιήσεις μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Με περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά της ασκούμενης από την κυβέρνηση εκπαιδευτικής πολιτικής και των ελλείψεων στα σχολεία προειδοποιούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης.

Με περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά της ασκούμενης από την κυβέρνηση εκπαιδευτικής πολιτικής και των ελλείψεων στα σχολεία προειδοποιούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το «Συντονιστικό αγώνα σχολείων Θεσσαλονίκης» σε σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστούν οι καταλήψεις και αύριο, 27 Σεπτεμβρίου, με τοπικές κινητοποιήσεις σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές προειδοποιούν με πολύμορφες δραστηριότητες στις 3 και 4 Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν νέο Συλλαλητήριο την Τετάρρη, 5 Οκτωβρίου, μαζί με τους καθηγητές, τους φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν εκλογές 15μελών, καθώς όπως λένε, «είναι δική μας υπόθεση πότε θα εκλέξουμε τα όργανα που θα μπουν μπροστά στην πάλη μας και όχι του υπουργείου».

«Απαιτούμε:

- Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.

- Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

- Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.

- Δωρεάν μετακινήσεις.

- Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

- Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

- Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος – Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η κατάσταση στα σπίτια μας είναι εκρηκτική! Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, στην ακρίβεια προσθέτουν και άλλους δήθεν έκτακτους φόρους και χαράτσια. Μία χούφτα επιχειρηματιών, βιομηχάνων και εφοπλιστών κλέβουν τον κόπο των γονιών μας. Όσες ώρες κι αν δουλεύουν οι γονείς μας  δυσκολεύονται να μας εξασφαλίσουν τα στοιχειωδώς αναγκαία. Χρεοκοπούν τις οικογένειές μας» συνεχίζουν οι μαθητές.