Skip to main content

Κοινό αίτημα Ηρακλή-Ιωνικού στην ΕΡΤ για τη μετάδοση του μεγάλου αγώνα

Κοινή επιθυμία των δύο σωματείων είναι όχι απλώς να προβληθεί ένας αγώνας μπάσκετ αλλά η προσπάθεια δυο ιστορικών συλλόγων με υγιείς βάσεις.

Κοινό αίτημα στην ΕΡΤ ώστε να μεταδοθεί ζωντανά η αναμέτρηση Ιωνικός Νικαίας-Ηρακλής, το προσεχές Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο κλειστό του Πλάτωνα για την 23η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, απέστειλαν χθες επίσημα οι διοικήσεις των δύο συλλόγων.

Σημειώνεται πως κοινή επιθυμία των δύο σωματείων είναι όχι απλώς να προβληθεί ένας αγώνας μπάσκετ αλλά η προσπάθεια δυο ιστορικών συλλόγων με υγιείς βάσεις και προοπτική.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως ήδη έχει εγκριθεί η διαδικτυακή μετάδοση του μεγάλου αγώνα από την ιστοσελίδα «sportsonair.gr».

Υπενθυμίζεται πως οι Νικαιώτες καταλαμβάνουν την 1η θέση στη βαθμολογία έχοντας 42 βαθμούς και ο «Γηραιός» την έχοντας 41 ενώ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Ιβανώφειο, οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 93-90 στην παράταση.

Aναλυτικά παρακάτω τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:«Θεσσαλονίκη 19/3/2019 Προς: Διεύθυνση Αθλητικής Ενημέρωσης ΕΡΤ Κοιν.: ΕΟΚ, κ.Προιστάμενο Αθλ.Τμημ.ΕΡΤ Αξιότιμοι Kύριοι/ες, Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 23/3/2019 και ώρα 17:00 αγωνίζονται στο κλειστό της Νίκαιας, οι ομάδες του Ιωνικού Νίκαιας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α2 Κατηγορίας Ανδρών στο Μπάσκετ, αγώνας που εν πολλοίς θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την άνοδο στην Α1 για τον νικητή.

Πρόκειται, έτσι κι αλλιώς, για τις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Α2 και με δεδομένη ιστορία και προσφορά στο Ελληνικό Μπάσκετ και στον Ελληνικό Αθλητισμό, οι οποίες προηγούνται στον βαθμολογικό πίνακα, παίζουν το καλύτερο μπάσκετ και έχουν πλειάδα αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων (διεθνών και με τις Εθνικές Ομάδες) παικτών.

Στο πλαίσιο του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον αγώνα, οι διοικήσεις των δύο Σωματείων επιθυμούμε την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του εν λόγω αγώνα από κανάλι της ΕΡΤ προκειμένου όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας να έχει τη δυνατότητα μέσω της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης να τον παρακολουθήσει.
Γνωρίζοντας το βεβαρημένο – πιθανώς – πρόγραμμα της ημέρας από άλλες αθλητικές συναντήσεις θα θέλαμε να επισημάνουμε πως είναι ένας και μόνο αγώνας Α2 ολόκληρη τη χρονιά που θα μεταδοθεί από εσάς, πως είναι «ο αγώνας της χρονιάς» στην Κατηγορία και οδηγεί στην Α1, μια κατηγορία που κάθε χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγωνίζονται σε αυτήν πλέον αναγνωρισμένοι και διεθνείς Έλληνες και ξένοι παίκτες (Μαυροκεφαλίδης, Σάφτενααρ, Σοκ, Ρουτκάουσκας κ.α.), αλλά και πως είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσετε μια αγνή προσπάθεια δύο ιστορικών σωματείων της χώρας μακριά από τα βλαβερά φαινόμενα της εποχής, που δυστυχώς πλήττουν και το Ελληνικό μπάσκετ και να στείλετε/στείλουμε έτσι άλλο ένα φίλαθλο μήνυμα άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι σε όλη την Επικράτεια.

Γι’ αυτούς τους λόγους, Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για τη μετάδοση του αγώνα Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση

Θεόδωρος Δρακόπουλος-Ευάγγελος Τσάπας».