Skip to main content

Κοινό μέτωπο από Δήμους της Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα

Τη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκαλώντας χτες το απόγευμα ευρεία σύσκεψη για το θέμα των αδεσπότων στον χώρο του Δημαρχείου.

Κοινό μέτωπο για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συγκροτούν δήμοι της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, προτάσσοντας ως αίτημα πρώτης γραμμής τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκαλώντας χτες το απόγευμα ευρεία σύσκεψη για το θέμα των αδεσπότων στον χώρο του Δημαρχείου.

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα συνεργασίας των δήμων και ανάπτυξης κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, για τη διαμόρφωση του αρχικού πλαισίου προτάσεων υπήρξε στενή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Παύλου Μελά Σάκη Λαζαρίδη και Νεάπολης – Συκεών Στέλιο Γκατζέ, ενώ για το θέμα υπάρχει και διαρκής επικοινωνία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα των αδεσπότων Μαρία Αρβανιτίδου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Δέλτα, Βόλβης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων. Επίσης, εκπροσωπήθηκαν η Ελληνική Αστυνομία, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, φιλοζωϊκά σωματεία και άλλοι φορείς που ασχολούνται με το θέμα των αδεσπότων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στη σήμανση των ζώων συντροφιάς και στη διενέργεια σχετικών ελέγχων, στη δυνατότητα δημιουργίας διαδημοτικών καταφυγίων ζώων αλλά και στη δημιουργία μητρώου εθελοντών σε κάθε δήμο στον τομέα των αδεσπότων.