Skip to main content

Κοινωνικό μήνυμα για την αθλητική δημοσιογραφία από τον ΠΣΑΤ (video)

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού στην αθλητική οικογένεια και τη δημοσιογραφία.

Ένα κοινωνικό μήνυμα για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού έστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε και προβάλλουν τα ΜΜΕ.

«Λένε ότι στις ημέρες μίας πανδημίας δεν υπάρχουν αθλητικά πρωτοσέλιδα. Και όμως υπάρχουν! "Ο κορωνοϊός παίζει εκτός έδρας", "Covid-19: Στήνουμε το τείχος σωστά", "Κορωνοϊός: Σύντομα η τελετή λήξης",» αναφέρεται στο τηλεοπτικό σποτ του ΠΣΑΤ που καταλήγει ως εξής: «Εμείς οι αθλητικοί δημοσιογράφοι ενημερώνουμε υπεύθυνα και δίνουμε τη δική μας "μάχη" δίπλα σε κάθε αθλητή, δίπλα σε κάθε φίλαθλο, δίπλα σε κάθε Έλληνα. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε!».

Με ανακοίνωση, ο ΠΣΑΤ αναφέρεται επίσης στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού στην αθλητική οικογένεια, καθώς και στην αθλητική δημοσιογραφία και τους οργανισμούς Αθλητικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό, ο ΠΣΑΤ συμμετείχε σε διάφορες δράσεις, σε αιμοδοσίες, στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας, σε περιβαλλοντολογικές δράσεις όλο αυτό το διάστημα της «καραντίνας».

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ αναφέρει:

«Η πανδημία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην αθλητική οικογένεια, αφού όλες οι εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά από 124 χρόνια, για πρώτη φορά, σε καιρό ειρήνης, πήγαν ένα χρόνο μετά.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να κλυδωνιστεί η Αθλητική Δημοσιογραφία και βεβαίως οι Οργανισμοί Αθλητικών ΜΜΕ. Για αυτό και το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου που έχει βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Και συνεχίζει...

Φυσικά τα μέλη του ΠΣΑΤ, αυτό το διάστημα συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, σε αιμοδοσίες, στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας, σε περιβαλλοντολογικές δράσεις κλπ., ενώ μετείχαμε με τον πρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο σε τηλεδιασκέψεις με Ευρωπαίους αθλητικούς δημοσιογράφους και τη διοίκηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS) για να συντονίσουμε τα βήματά μας για την επόμενη ημέρα, που ασφαλώς είναι δύσκολη και απαιτεί προσπάθεια και ενότητα του χώρου μας. Βεβαίως, παρακολουθούμε από κοντά και τα τεκταινόμενα στον ελληνικό αθλητισμό που ετοιμάζεται να επανέλθει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Επίσης, η διοίκηση του ΠΣΑΤ δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ με κοινωνικό μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την αθλητική δημοσιογραφία και γενικότερα την αθλητική οικογένεια».