Skip to main content

Κοινωνικό παντοπωλείο και Κέντρο Νεότητας αποκτά ο δήμος Θερμαϊκού

Ο δήμος Θερμαϊκού εγκαινιάζει στις 12 Ιουνίου τις τρεις νέες του δόμες: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και ένα Κέντρο Νεότητας.

Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συσσίτιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, αλλά και το Κέντρο Κοινότητας θα διαθέτει από αύριο ο δήμος Θερμαϊκού στοχεύοντας στο να υποστηρίξει τος δημότες του που έχουν ανάγκη. 

Οι κοινωνικές δομές θα εγκανιασθούν την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, τα εγκαίνια έχουν προγραμματισθεί :

Για το Κέντρο Κοινότητας στο χώρο στέγασής του, στην οδό Ανθέων 47 στην Περαία, στις 11.00 π.μ.

Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο στο νέο μισθωμένο χώρο στέγασης της Δομής, στο 21ο χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, στη στάση «Ελβετία» του ΟΑΣΘ, στις 12.00 μ.μ.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

«Οι κοινωνικές Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο, στοχεύουν στη διασφάλιση σταθερής τροφοδοσίας τροφίμων, γευμάτων, ειδών παντοπωλείου, ατομικής υγιεινής, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα ανά δομή, ενώ απασχολούν έξι άτομα. Το Κέντρο Κοινότητας, από την άλλη πλευρά, απασχολεί άλλα τρία άτομα. Στόχο του έχει την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και τη διασύνδεση των δημοτών με όλες τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο Θερμαϊκού, παρέχοντας υπηρεσίες που αποβλέπουν στην ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, αλλά και στη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, διασφαλίζοντας την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων», αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

«Ζούμε σε θυμωμένους καιρούς. Η οικονομική κρίση καραδοκεί πλέον σε κάθε γωνία, απειλώντας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Η άμβλυνση των δυσκολιών και η ακλόνητη θέση μας δίπλα σε όσους πλήττονται οικονομικά, αδυνατώντας να ικανοποιήσουν βασικές βιοτικές ανάγκες, αποτελεί όχι απλά χρέος μας ως Δημοτική Αρχή, αλλά βαθιά ανάγκη και ηθική μας υποχρέωση ως άνθρωποι», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.