Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΚΙΟΥΜΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνουν οι νεαρότερες ηλικίες ο κ. Κιούμης υποστήριξε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο αν κερδίζουν κάτι με τον εμβολιασμό».

Στην κόπωση από τους αλλεπάλληλους εμβολιασμούς και στην αναμονή των επικαιροποιημένων εμβολίων για την Covid-19 αποδίδει την πλήρη παύση των εμβολιασμών στη χώρα μας ο Ιωάννης Κιουμής, ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας.

Μιλώντας για τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς έναντι του κορωνοϊού που καλούνται να κάνουν οι πολίτες για να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, ο κ. Κιουμής επισήμανε το ότι γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι «δεν είναι εποικοδομητικό στο κτίσιμο της εμπιστοσύνης για τον εμβολιασμό».

Και όπως τόνισε στην ΕΡΤ, «όλοι περιμένουν τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια ώστε να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ετήσια κάλυψη από το εμβόλιο».

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο υπάρχουν κάποιες κατηγορίες πολίτών που πρέπει να επανεξετάσουν την άρνησή τους να κάνουν τέταρτη αναμνηστική δόση διευκρινίζοντας ότι αυτοί είναι όλοι όσοι «έχουν προβλήματα υγείας και όσοι είναι μεγάλης ηλικίας» καθώς μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνουν οι νεαρότερες ηλικίες ο κ. Κιούμης υποστήριξε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο -από τα μέχρι τώρα στοιχεία- αν κερδίζουν κάτι με τον εμβολιασμό».

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν ενώ η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Όσον αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας ο ομότιμης καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας λέγοντας ότι «οι οδηγίες που δόθηκαν στον γενικό πληθυσμό δεν έλεγαν “πετάξτε τις μάσκες”». Αντιθέτως κάλεσε τον κόσμο να προφυλάσσεται φορώντας μάσκες σε πολυσύχναστα μέρη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ