Skip to main content

Κιουρτζής: Από Πέμπτη ή Παρασκευή οι αυξήσεις στα καύσιμα

Ποιο θα είναι το καπέλο στην τιμή της βενζίνης και στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά την παγκόσμια αναταραχή από τον βομβαρδισμό στη Σαουδική Αραβία.

Βαθύτερα στο χέρι θα πρέπει να βάλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων στη χώρα μας εφόσον θελήσουν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους.

Η εκτόξευση στην τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco αναμένεται μοιραία να επηρεάσει και τους Έλληνες καταναλωτές που θα δουν αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Θέμης Κιουρτζής, «τα διυλιστήρια ήδη έχουν αυξήσει τις τιμές τους, αφού εκεί γίνεται πρώτα η αύξηση των τιμών όταν υπάρχει ζήτημα με το πετρέλαιο διεθνώς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στα πρατήρια η επιβάρυνση στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να υπάρξει την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή και πρόκειται να είναι της τάξης του 4%».

Ως εκ τούτου από την Πέμπτη, θα δούμε σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου αυξημένη κατά 5 με 6 λεπτά.

Όσο για το εάν η εν λόγω «μίνι» πετρελαϊκή κρίση αναμένεται να επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που ενδιαφέρει αρκετά νοικοκυριά ενόψει της χειμερινής περιόδου, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού εξηγεί ότι «χρονικά είμαστε ακόμα πολύ μακριά, μέχρι την περίοδο προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης διεθνώς μπορεί να συμβούν πολλά και να οδηγήσουν σε μεταβολές στις τιμές των καυσίμων».

Ωστόσο, ζήτημα με ελλείψεις καυσίμων δύσκολα μπορεί να προκύψει, αφού η χώρα μας διαθτει αφενός απόθεμα 90 ημερών και αφετέρου η Σαουδική Αραβία δεν αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή αργού πετρελαίου της Ελλάδας.