Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Ισπανός στην Τούμπα, Πορτογάλος στο ΟΑΚΑ

Στο μεγάλο ντέρμπι, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, θα «σφυρίξει» ο Ισπανός, Χαβιέρ Εστράδα, ενώ στο ΑΕΚ - Άρης ορίστηκε ο Πορτογάλος, Αρτούρ Σοάρες Ντίας

Διαιτητές από την Ιβηρική χερσόνησο επέλεξε η ΚΕΔ για να διευθύνουν τους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη (4/03) σε Τούμπα και ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Στο μεγάλο ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (21:30), θα «σφυρίξει» ο Ισπανός, Χαβιέρ Εστράδα, ενώ στον ημιτελικό που θα προηγηθεί (18:30) ορίστηκε ο Πορτογάλος, Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Βοηθοί του Εστράδα θα είναι οι συμπατριώτες του, Αλόνσο Ρομπέρτο, Τεόντορο Σομπρίνο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών. Στο VAR θα βρίσκεται ο (επίσης) Ισπανός, Γκονθάλεθ Γκονθάλεθ, ενώ βοηθός VAR θα είναι ο Ρομπέρτο Ντίαθ Πέρεθ.

Ο Ισπανός ρέφερι είναι διεθνής από το 2013 και έχει οριστεί σε 49 αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει διευθύνει τρεις φορές αγώνα του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα τα παιχνίδια με Καμπάλα (0-0) για τους ομίλους του Europa League 2015/16, με Άγιαξ (1-1) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League 2016/17, καθώς και την ήττα με 3-0 από τη Σάλκε στην Τούμπα για τη φάση των «32» του Εuropa League εκείνης της σεζόν.

Αντίθετα, έχει βρεθεί μόνο μία φορά στο δρόμο του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στο 2-2 με την Παρτιζάν στο Καραϊσκάκη, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League της περιόδου 2017/2018.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, τέλος, συνεργάτες του Ντίας θα είναι οι Ρουί Λισίνιο, Πάουλο Σοάρες, ενώ χρέη 4ου θα εκτελέσει ο Πέτρος Τσακαράκης του συνδέσμου Χανίων.  Στο VAR θα βρίσκεται ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς με βοηθό τον Πέντρο Μότα.

Ο 41χρονος Ντίας είναι διεθνής από το 2011 και ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο (Elite) της UEFA, διευθύνοντας παιχνίδια του Champions League, με τελευταίο το Ρεάλ - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 για τους ομίλους της εφετινής διοργάνωσης.