Skip to main content

Kύπελλο Ελλάδος: Με δύο νίκες επί του Αστέρα συνεχίζει στους 8 ο Άρης (video)

Με τη δεύτερη νίκη του, αυτή τη φορά στην Τρίπολη, ο Άρης προκρίθηκε στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος - Ο Μάνος και ο Ματέο Γκαρσία τα γκολ.

Ο Άρης νίκησε με 2-0 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τον Αστέρα Τρίπολης και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-0 στη φάση των 8 του κυπέλλου Ελλάδος. Μάνος στο 45΄ και Ματέο Γκαρσία στο 69΄ τα γκολ για τους κιτρινόμαυρους.

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα καθώς ο μεν Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε επτά αλλαγές στην 11αδα και παρέταξε άκρως επιθετικό σχήμα με την επιστροφή του Χερόνιμο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης και την ταυτόχρονη παρουσία των Αλί Μπαμπά, Ριέρα και Κρέσπι στη γραμμή κρούσης. Ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε πολλά και στην αμυντική γραμμή με τη χρησιμοποίηση των Πασαλίδη, Τασουλή αλλά και του Παπαδόπουλου κάτω από τα δοκάρια.
 
Ο Άκης Μάντζιος έκανε πέντε αλλαγές με την επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών αλλά και τον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος έμεινε εκτός 11αδα για πρώτη φορά φέτος. Η επιστροφή των Σούντγκρεν, Δεληζήση στην αμυντική γραμμή δεν προκάλεσε έκπληξη, ούτε αυτή του Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
 
Ύστερα από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα, ο Άρης απείλησε πρώτος στο 18΄, όταν ύστερα από ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόλιο, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει.

Στο 18΄ ο Σάκιτς έπιασε πολύ δυνατό σουτ από μακριά, με τον Παπαδόπουλο να κάνει νέα εντυπωσιακή επέμβαση και στο 41΄ ο Αστέρας είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Κουέστα μπλόκαρε κεφαλιά του Σουάρεθ.

Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, όταν στο 45΄  από κάθετη πάσα του Σούντγκρεν, ο Μάνος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ κι «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο κίπερ του Αστέρα.

Το β΄ ημίχρονο ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι Αρκάδες δεν πίστεψαν στην ανατροπή. Ένα σουτ του Μπαράλες στο 55΄ κι άλλο ένα του Σίλβα στο επόμενο λεπτό δεν βρήκαν στόχο.

Στο 68, ύστερα από ενέργεια του Μπακούτση και πάσα του Μάνου, ο Ματέο Γκαρσία έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ ( 57’ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70’ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (70’ Λουίς Φερνάντες), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57’ Λέο) και Μπαράλες(80’ Σίτο).
 
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ (69’ Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (71’ Γκάνεα), Λούκας Σάσα (57’ Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (57’ Τζέγκο), Σίλβα, Ματέο Γκαρσία και Μάνος (69’ Κάτσε)