Skip to main content

Έχασε χωρίς... να το καταλάβει (2-1) ο ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο (video)

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με τον Σβιντέρσκι όμως οι Ντουρμισάϊ και Σταυρόπουλος ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και έδωσαν την παλικαρίσια νίκη στον «Ιστορικό»

Την ήττα με 2-1 από τον Πανιώνιο γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο «Ιστορικός» κατάφερε να αποκτήσει ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού ενώ η ρεβάνς των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης χαρακτηρίστηκε από τον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού των δύο ομάδων, παρά τον επιβαρυμένο από τη βροχόπτωση, αγωνιστικό χώρο αλλά και τα δυνατά μαρκαρίσματα.

Στο 5΄, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού όταν ο Ολιβέιρα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Λημνιό που άφησε πίσω του τον Κότνικ όμως πλάσαρε άστοχα.

Ο Πανιώνιος απείλησε στο 25΄με τον Μασούρα από τα αριστερά να είναι έτοιμος να σουτάρεί όμως ο Ίνγκασον με τάκλιν τον σταμάτησε την τελευταία στιγμή. Μάλιστα στο 35' ο Ντουρμισάι ήταν έτοιμος να βγει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη όμως ο τερματοφύλακας του «ΔΙκεφάλου» διάβασε τη φάση και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Oι «ασπρόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν στο 50' όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ και ο Ενρίκε έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Κότνικ αλλά στο 57' κατάφεραν να προηγηθούν καθώς ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά, με τον Σλοβένο κίπερ να μην μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι με τον Σβιντέρσκι σε κενή εστία να την στέλνει στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-1.

Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 74΄όταν μετά από ωραία αντεπίθεση και γύρισμα του Τσιλούλη από τα δεξιά, ο φορμαρισμένος Ντουρμισάι, ξεχασμένος από την άμυνα των Θεσσαλονικέων, πλάσαρε εύστοχα σημειώνοντας το 1-1. Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου είχε μεγάλη φάση για να πάρει προβάδισμα στο 86΄όταν ο Σπιριντόνοβιτς εξαπέλυσε φοβερό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις όταν στο 90' + 1' , ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Πασχαλάκης προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει με το ένα χέρι και η μπάλα έφτασε στον Σταυρόπουλο που πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 δίνοντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κόντικ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κούρντι (78' Καμαρά), Κόρμπος, Μακρύλλος (67' Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Ντουρμισάι, Παπαγεωργίου (67' Μαξίμοβιτς).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάχοβ (63' Μίσιτς), Ολιβέιρα, Ενρίκε (81' Άκπομ), Πέλκας (72' Ελ Καντουρί), Λημνιός, Σβιντέρσκι.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα