Skip to main content

Κυπελλούχος Αγγλίας η Λέστερ – Έλαμψε ξανά το άστρο των Αλεπούδων (vid)

Οι Αλεπούδες του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι στον 140ό τελικό χάρη σε ένα φοβερό μακρινό σουτ του Βέλγου Τίλεμανς.

Ενας «κεραυνός» του εκπληκτικού Τίλεμανς, δύο τρομακτικές επεμβάσεις του Κάσπερ Σμάιχελ και ένα ακυρωθέν γκολ στο φινάλε, ελέω VAR, χάρισαν στη Λέστερ για πρώτη φορά το Κύπελλο Αγγλίας.

Οι Αλεπούδες του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι στον 140ό τελικό χάρη σε ένα φοβερό μακρινό σουτ του Βέλγου άσου και η Λέστερ, έπειτα από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στο FA Cup με τελευταία το μακρινό 1969 (οι άλλες δύο το 1961 και το 1963), σήκωσε τη δεύτερη κούπα στην ιστορία της μετά το ανεπανάληπτο πρωτάθλημα του 2016.

Παραμονές του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ομάδας Αϊγιαβάτ Σριβανταναπράμπα ζήτησε από τους παίκτες τον τίτλο στη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα του κι αφεντικού της Λέστερ στον ιστορικό τίτλο του 2016, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα. Κι οι Αλεπούδες δεν του χάλασαν χατίρι πετυχαίνοντας έναν ακόμη ποδοσφαιρικό άθλο απέναντι στην πανάκριβη Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Μπρένταν Ρότζερς (επιτέλους) πανηγύρισε έναν τίτλο στην Αγγλία και δικαιώθηκε για την εξαιρετική πορεία της εκπληκτικής ομάδας του που βρίσκεται κοντά και στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Champions League.

Ο τελικός, που έγινε παρουσία 20.000 θεατών για πρώτη φορά στην Αγγλία μετά το lockdown, ήταν ισορροπημένο και οι σημαντικές φάσεις λίγες. Τελικά η Λέστερ βρήκε το νικητήριο γκολ στο 63' με ένα τρομερό μακρινό σουτ του Τίλεμανς. Η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Σμάιχελ με μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνες που έκανε τη χρονιά του πρωταθλήματος, πραγματοποίησε δύο τρομακτικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Τσίλγουελ στο 78' και του Μάουντ στο 87'.

Το θρίλερ όμως είχε και συνέχεια καθώς στο 91' η Τσέλσι έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με αυτογκόλ του αρχηγού της Λέστερ, Γουές Μόργκαν, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή λίγο προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Λονδρέζους αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το τέρμα και το Κύπελλο να καταλήξει οριστικά και αμετάκλητα στα χέρια των παικτών της Λέστερ. Ο Μόργκαν από παραλίγο μοιραίος σήκωσε μαζί με τον Σμάιχελ την κούπα ψηλά στον ουρανό.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα (76' Χάντσον Οντόι), Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (75' Χάβερτς), Αλόνσο (68' Τσίλγουελ), Ζιγές (68' Πούλισικ), Βέρνερ (82' Ζιρού), Μάουντ

Λέστερ: Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς (34' Ολμπράιτον), Σογιουντζιού, Καστάν, Τίλεμανς, Εντίντι, Τόμας (82' Μόργκαν), Ιχεανάτσο (68' Μάντισον), Πέρες (82' Τσάουντρι), Βάρντι

Τα highlights του αγώνα: