Skip to main content

Κήποι: Έκρυψε 5,6 κιλά ηρωίνης στις ζάντες του αυτοκινήτου (φωτο)

Χειροπέδες σε 34χρονο υπήκοο Αλβανίας για εισαγωγή ηρωίνης από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια, έπειτα από συνεργασία με τις αλβανικές αρχές

«Λαβράκι» έπιασαν στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας για εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελληνική Επικράτεια, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τις ομόλογες Αλβανικές Αρχές για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στο εσωτερικό των δύο Χωρών, εντοπίστηκε ο 34χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση στην εισαγωγή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος κατελήφθη να εισέρχεται στην Ελλάδα από την Τουρκία, διαμέσου του Συνοριακού Σταθμού Κηπών, έχοντας επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικώς μετασκευασμένες ζάντες τροχών του αυτοκινήτου του, 5.625 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

- Το χρηματικό ποσό των -470- ευρώ
- Το χρηματικό ποσό των -2.500- Λεκ Αλβανίας
- Δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας ΄
- Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.