Skip to main content

Κυπριακό: Νέες προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών

Άγνωστο παραμένει εάν η γγ του ΟΗΕ Τζέιν Λουτ κομίζει κάποιο προσχέδιο ή σημειώσεις με τους όρους αναφοράς, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία

Νέες προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό σηματοδοτεί η άφιξη στη Λευκωσία σήμερα το απόγευμα της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ, η οποία αύριο και τη Δευτέρα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, άγνωστο παραμένει εάν η κ. Λουτ κομίζει κάποιο προσχέδιο ή σημειώσεις με τους όρους αναφοράς, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στη Ρουμανία. Στη σύνοδο αυτή εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της Ε.Ε. πήραν μέρος και οι συνδεδεμένες χώρες.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς, ωστόσο, να προέκυψε κάτι συγκεκριμένο μέσα από τη συνομιλία τους.