Skip to main content

Κύπρος: Αγνώριστη η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τη Γενεύη

Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων ο Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Κύπριου προέδρου, ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ.

«Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».

Όπως ανέφερε ο κ. Κασουλίδης στο ΡΙΚ, ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Παρέπεμψε μάλιστα σε δηλώσεις του κ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, επισήμανε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων, ενώ η Άγκυρα γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα σε μια διεθνή διάσκεψη.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Λευκωσία επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται.