Skip to main content

Κύπρος: Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα Δερύνειας - Μέτρα από την αστυνομία

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις τελεταίες εξελίξεις στην Αμμόχωστο πραγματοποιεί στο οδόφραγμα Δερύνειας η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί, στις 19:30, στο οδόφραγμα Δερύνειας, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αμμόχωστο.

Η Πρωτοβουλία, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, καλεί «όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη δικαιοσύνης, ελευθερίας και δημοκρατίας, να φωνάξουν ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στη Μεσαορία, σε όλη τη Λευκωσία». Καλεί «όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να σταθούν καλά, υπερασπιζόμενοι την Ιστορία».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με γραπτή του δήλωση κάλεσε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην αντικατοχική εκδήλωση να συμπεριφερθούν με τρόπο που δεν θα τύχει εκμετάλλευσης από την Τουρκία. Παράλληλα, τόνισε την σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, διακόσιοι περίπου αστυνομικοί παρατάχθηκαν αριστερά και δεξιά του οδοφράγματος προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των διαδηλωτών στη νεκρή ζώνη.



Στην κατεχόμενη περιοχή του οδοφράγματος έχουν συγκεντρωθεί Τούρκοι στρατιώτες και Γκρίζοι Λύκοι.

Παράλληλα, αρκετά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης.

Φωτογραφία/βίντεο: protothema.gr