Skip to main content

Κύπρος: Διεθνές συνέδριο για την τρομοκρατία και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος Ρώσοι και ξένοι εκπρόσωποι ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, φορείς, κ.α.

Αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία το 14ο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα «Τρομοκρατία και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Το διήμερο συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας (IATR) και υποστηρίζεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Ρωσίας για τον Τύπο και τα ΜΜΕ και από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσελκύσει την προσοχή τής παγκόσμιας κοινότητας των μέσων ενημέρωσης και των εθνικών κρατικών και δημόσιων φορέων σε προβλήματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, μέσω των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Το συνέδριο θα ανοίξει ο Λεονίντ Μλεχίν, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της IATR, επικεφαλής του ρωσικού δημόσιου τηλεοπτικού τμήματος ιστορικών και δημοσιογραφικών προγραμμάτων και ο Βλαντιμίρ Κοζλόφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος Ρώσοι και ξένοι εκπρόσωποι ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και εμπειρογνώμονες από το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σερβία, Ισπανία, Γαλλία κλπ.

Η επίσημη έναρξη του συνέδριου, καθώς και οι εργασίες της πρώτης ημέρας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία και αύριο στο ξενοδοχείο «Grand Resort» στη Λεμεσό.