Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
x

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ RAPID TEST ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό της Κύπρου επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία με προϋπόθεση το αρνητικό rapid test.

Με αρνητικό rapid test επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία της Κύπρου μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου, τις επόμενες ημέρες θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος εντός των σχολικών μονάδων, ενώ στα δημοτικά σχολεία, ο διαγνωστικός έλεγχος θα γίνεται στο εξής υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι πέραν των 130.000 μαθητών χρειάζεται να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο. Ανέφερε, ακόμη, ότι είναι πρωτόγνωρος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που είτε νοσούν, είτε είναι επαφές, είτε πρέπει να παραμείνουν σπίτι με τα παιδιά τους, τα οποία βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό. Το υπουργείο έχει ζητήσει πέραν των 530 εκπαιδευτικών για αντικατάσταση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά τα οποία έχουν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και τα όσα ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας της Κύπρου Μ. Χατζηπαντέλα στις 5 Ιανουαρίου, από σήμερα προβλέπεται η επαναλειτουργία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης. Όλοι ανεξαιρέτως, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό κατά στην επιστροφή τους θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εξέταση rapid test διάρκειας 48 ωρών. Υπενθυμίζεται ότι προνήπια, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά από τις 7 Ιανουαρίου 2022.

Από σήμερα, οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση rapid test δύο φορές την εβδομάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ