Skip to main content

Κύπρος: Κάτοχος χρυσού διαβατηρίου η νεότερη Κινέζα δισεκατομμυριούχος

Η εν λόγω κινέζα, σύμφωνα με στοιχεία που μπορεί κανείς να βρει με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στην Κίνα.

Κάτοχος κυπριακού διαβατήριου είναι από το 2018 η πλουσιότερη γυναίκα της... Ασίας και ο σύζυγός της. Ο λόγος για την 39χρόνη, Yang Huiyan, η οποία κατέχει το 57% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Country Garden. Πώς εξηγείται το φαινόμενο; Προφανώς δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις. Πρόκειται για κάτοχο «χρυσού διαβατηρίου». Η εν λόγω κινέζα, σύμφωνα με στοιχεία που μπορεί κανείς να βρει με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο είναι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον η νεότερη δισεκατομμυριούχος στην Κίνα, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη του Bloomberg. Και το συμπέρασμα στο οποίο εύλογα καταλήγει κανείς είναι πως λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί απίστευτο το τι εντοπίζει κανείς στην Λευκωσία αυτές τις μέρες.  

Κι αφού είμαστε σε κυπριακό περιβάλλον να σας ενημερώσουμε ότι: Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Al Jazeera (κατά τη διάρκεια του οποίου συνελήφθη ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής να κάνει διευκολύνσεις για την απόκτηση «χρυσού κυπριακού διαβατηρίου» έναντι αμοιβής), άρχισε το ξήλωμα ενός απίστευτου συστήματος που είχε στηθεί στο νησί γι' αυτόν τον σκοπό.  

Ήδη σημειώνεται ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στη βιομηχανία πολυτελών κατοικιών που έχει στηθεί σε Λεμεσό, Πάφο, Αγία Νάπα και Παραλίμνι. Ο λόγος είναι απλώς: Ήταν το όχημα για το διαβατήριο. Αυτά αγόραζαν οι πλούσιοι Κινέζοι και Άραβες και το έπαιρναν αυτόματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι ότι ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, χθές το βράδυ, απαγόρευε στους δημοσιογράφους να του κάνουν ερωτήσεις για το θέμα.