Skip to main content

Κύπρος: Και άλλα πτώματα γυναικών στο φρεάτιο που βρέθηκε η Marry Rose

Xθες, εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στο φρεάτιο ακόμα ένα πτώμα γυναίκας το οποίο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια.

Ένα ή δύο πτώματα γυναικών ακόμα, εκτιμά η κυπριακή αστυνομία ότι βρίσκονται μέσα στο φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου λατομείου στο χωριό Μιτσερό, έξω από τη Λευκωσία όπου εντοπίστηκε και το πτώμα της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες που είχε δολοφονηθεί από έναν 35χρονο Κύπριο υπολοχαγό που εμφανιζόταν με το όνομα «Ορέστης». 

Χθες ανασύρθηκε ένα ακόμα πτώμα και όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι φρικτές ανακαλύψεις θα συνεχιστούν. 

Το δεύτερο πτώμα

Χθες, εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), κάνοντας έρευνα στο φρεάτιο βάθους 130 μέτρων όπου είχε βρεθεί το πτώμα της 38χρονης Mary Rose εντόπισαν, ακόμα ένα πτώμα γυναίκας το οποίο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν γυμνό και τα χέρια της δεμένα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης από της Φιλιππίνες.

Η αυτοψία που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα, ασιατικής καταγωγής και ενδεχομένως να βρίσκεται στον κατάλογο των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τα τελευταία χρόνια.

Το πτώμα ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν (αν είναι εφικτό) τα αίτια του θανάτου. Από τις πρώτες εκτιμήσεις και λόγω της απουσίας εμφανών εξωτερικών τραυμάτων, πιστεύεται ότι και αυτή η γυναίκα στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα της πετάχτηκε στο φρεάτιο για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος.

Ο «Ορέστης»

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου. Το προφίλ του περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα. Η σύλληψή του και η εμπλοκή του ως υπόπτου στην όλη υπόθεση, προκάλεσε σοκ σε άτομα που υπηρέτησαν μαζί του στη Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στην Κύπρο όπου ζούσε.

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες φωτογραφίες του. Συχνά, κάλυπτε ερασιτεχνικά και μυστήρια βάπτισης και γάμου στην Κύπρο. Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την δράση του αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές. Με την βοήθεια και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει συμβάλει καταλυτικά στην μέχρι τώρα εξιχνίαση, θα προκύψουν νέες έρευνες και νέα ταύτιση δεδομένων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του «Ορέστη», του 35χρονου δηλαδή ιλάρχου της Εθνικής Φρουράς.