Skip to main content

Κύπρος: Κηδεύτηκε ο πολιτικός Βάσος Λυσσαρίδης

Το ήθος και την προσωπικότητά του εξήραν εκπρόσωποι και της ελληνικής πολιτικής σκηνής που έδωσαν το παρών στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Το «ύστατο χαίρε» στον Βάσο Λυσσαρίδη απηύθυναν σήμερα στη Λευκωσία σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός κόσμος και πλήθος πολιτών. Ιστορικό στέλεχος του κόμματος της ΕΔΕΚ, ο Βάσος Λυσσαρίδης απεβίωσε στις 26 Απριλίου.

Το ήθος και την προσωπικότητά του εξήραν εκπρόσωποι και της ελληνικής πολιτικής σκηνής που έδωσαν το παρών στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμων Κωνσταντίνος Βλάσης. Οι αγώνες για λύση του Κυπριακού που έδωσε ο Βάσος Λυσσαρίδης συνεχίζονται και αποτέλεσμα αυτών δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ανέφερε από την Κύπρο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Διεθνές σύμβολο για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών χαρακτήρισε τον ιστορικό ηγέτη η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ενώ το παρών έδωσε εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ο στενός του συνεργάτης Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Πρωταγωνιστή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής, πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος απελευθερωτικών οργανώσεων χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Με τη λήξη της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ ο οραματιστής της λύσης του Κυπριακού οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Πηγή: kathimerini.gr