Τρίτη 7 Απριλίου 2020
x

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Για τη συγκεκριμένη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι βρετανικές βάσεις και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Την αναστολή διέλευσης από τα οδοφράγματα Λήδρας, Αστρομερίτη, Λέυκας και Δερύνειας για διάστημα επτά ημερών λόγω του κορωνοϊού, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη έκτακτη συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή, ο Κύπριος υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, του Λήδρα Πάλας και του Πύργου για μετάβαση προς και από τα Κατεχόμενα. Πρόσθεσε ακόμη πως για τη συγκεκριμένη απόφαση ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι βρετανικές βάσεις και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επιπλέον ότι αποφασίστηκε όπως τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας και Άμυνας, όπως και ο Υφυπουργός Τουρισμού. Όσον αφορά στους χώρους καραντίνας που έχουν αποφασιστεί, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι αυτοί θα είναι οι εγκαταστάσεις των Εργατικών Αναπαυτηρίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε καραντίνα θα τεθούν άτομα που δεν μπορούν να αυτοπεριοριστούν, όπως για παράδειγμα ξένοι που επισκέπτονται την Κύπρο ή άτομα που έχουν στο σπίτι τους κάποιον που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με οδηγία του ΠΟΥ, το μέτρο που προτείνεται είναι ο αυτοπεριορισμός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ