Skip to main content

Κύπρος: Νέες έρευνες για τον εντοπισμό θύματος του «Ορέστη»

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει με τη βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας η σηματοδότηση κρίσιμων σημείων, με βάση τα όσα κατέγραψε το σόναρ.

Νέες έρευνες διεξάγονται σήμερα στην Κύπρο στην Κόκκινη λίμνη, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και ανάσυρσης τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας εικάζεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα οι έρευνες θα συνεχιστούν στην Κόκκινη Λίμνη καθώς και στη Λίμνη Μεμί.

Σήμερα, όπως αναφέρει το sigmalive.com, αναμένεται να ξεκινήσει με τη βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας η σηματοδότηση κρίσιμων σημείων, με βάση τα όσα κατέγραψε το σόναρ, στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο.

Σε σχέση με τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, ο κ. Τράγκολας είπε ότι θα επικεντρωθούν στο κέντρο της «διότι έχει μεγάλους όγκους λάσπης. Θα την ερευνήσουμε με μηχανικά μέσα, θα κάνουμε κάποιες κατασκευές για να σαρώσουμε τον βυθό», πρόσθεσε.

Επεσήμανε επίσης, τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δύτες λόγω μη ορατότητας και όγκων λάσπης, ενώ κατά τις χθεσινές έρευνες πραγματοποιήθηκαν τρεις καταδύσεις, με τους δύτες με σκάφανδρο να φτάνουν σε βάθος μέχρι τα 18 μέτρα.