Skip to main content

Κύπρος: Νεκρός Αξιωματικός σε άσκηση-«Η αφοσίωση στοίχισε την πολύτιμη ζωή του»

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας το πρωί της Τρίτης 25/5.

«Η αφοσίωση στην Κύπρο στοίχισε σε έναν νέο άνθρωπο, τον Αξιωματικό της ΕΦ Ξάνθο Κυριάκου, την πολύτιμη ζωή του», αναφέρει σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τον θάνατο του αξιωματικού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης το πρωί της Τρίτης και προσθέτει:

«Η απώλειά του σε ώρα καθήκοντος και σε μία απαιτητική και επικίνδυνη άσκηση, μας γεμίζει όλους απέραντη θλίψη. Τιμή στον Ξάνθο Κυριάκου».

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας το πρωί της Τρίτης 25/5.

Ο Αξιωματικός της ΕΦ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο», κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος, αναφέρει το ΥΠΑΜ.

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η Αστυνομία διερευνά το δυστύχημα. Παράλληλα το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Το υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αξιωματικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή εικόνας και κειμένου: sigmalive.com