Skip to main content

Κύπρος: Πατέρας απείλησε διευθυντή Παιδιατρικής Κλινικής για το εμβόλιο

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από πατέρα σχετικά με τον εμβολιασμό του παιδιού του.

Σε καταγγελίες ότι δέχθηκε απειλές από άντρα ο οποίος του ζήτησε να του δώσει βεβαίωση ότι το παιδί του δεν θα πάθει τίποτα μετά τον εμβολιασμό και στη συνέχεια τον απείλησε ότι «θα τον καθαρίσει» προχώρησε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου της Κύπρου, δρ. Αβραάμ Ηλία μέσω Facebook.

«Τέτοιου είδους απειλητικές ενέργειες δεν μας πτοούν. Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Εάν πτοείτο η επιστήμη από αυτούς, σίγουρα ακόμα και σήμερα θα πιστεύαμε ότι η Γη είναι επίπεδη. Η εποχή όμως του μεσαίωνα, ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί...» τονίζει ο κ. Ηλία.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση

«Σήμερα, ενώ εξέταζα στο ιατρείο, δέχτηκα ανώνυμο τηλέφωνο από κάποιο έξαλλο "κύριο", ο οποίος απαιτούσε να έρθει στο Νοσοκομείο για να του δώσω βεβαίωση ότι το παιδί του δεν θα πάθει τίποτα μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, σε έντονο ύφος με ρωτούσε με ποιο δικαίωμα παροτρύνω τα παιδιά να εμβολιαστούν, ότι είναι πολλά τα λεφτά και τα λοιπά παραμύθια. Στο τέλος με απείλησε άμεσα ότι εάν δεν σταματήσω να προτρέπω για εμβολιασμό θα έρθει να με "καθαρίσει".

Όλα αυτά ανώνυμα αλλά ευτυχώς όμως έχει καταγραφεί ο αριθμός τηλεφώνου του και έχει ήδη δοθεί στην αστυνομία. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να τονίσω ακόμα μια φορά ότι δεν αποφάσισα μόνος μου για σύσταση μαζικού εμβολιασμού και των παιδιών ηλικίας μεγαλύτερης των 12 χρόνων αλλά σύσσωμη η Διεθνής Παιδιατρική Κοινότητα, την οποία υπηρετώ. Δεν πρόκειται να δώσει ποτέ γιατρός βεβαίωση σε ασθενή ότι δεν θα πάθει τίποτα. Επειδή πολλές φορές έχω ακούσει αυτή την ερώτηση, την επόμενη φορά που θα πάτε για τον τακτικό εμβολιασμό του παιδιού σας, ζητήστε αυτή την βεβαίωση. Δεν πρόκειται να την πάρετε. Εάν ζητάτε τέτοια βεβαίωση, για κάθε Ιατρική πράξη τότε δεν θα μπορέσετε να την εκτελέσετε με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά όμως η ευθύνη και οι τυχόν επιπτώσεις της μη συμμόρφωσής σας, θα σας ανήκουν αποκλειστικά.

Καθηκόντως έχουμε χρέος να καθοδηγούμε τον κόσμο υπεύθυνα για θέματα υγείας πόσο μάλλον για τόσο σοβαρά. Τέτοιου είδους απειλητικές ενέργειες δεν μας πτοούν. Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Εάν πτοείτο η επιστήμη από αυτούς, σίγουρα ακόμα και σήμερα θα πιστεύαμε ότι η Γη είναι επίπεδη. Η εποχή όμως του μεσαίωνα, ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί....».