Skip to main content

Κύπρος: Προβληματισμένος με την αποχή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο κ. Αναστασιάδης εμφανίστηκε προβληματισμένος με την αποχή (ανήλθε σε περίπου 57%), για την οποία είπε ότι «πρέπει να μας απασχολήσει»

Την ικανοποίησή του γιατί οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα κλίμα απόλυτου πολιτικού πολιτισμού, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, εκφράζει με δήλωσή του ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συγχαίροντας τους νέους ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης εμφανίστηκε προβληματισμένος με την αποχή (ανήλθε σε περίπου 57%), για την οποία είπε ότι «πρέπει να μας απασχολήσει». Επίσης εξέφρασε ευαρέσκεια για την αυξημένη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων  και έκανε έκκληση για συνεργασία.

Απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν και έφεραν με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους, επισήμανε:

«Από αύριο αυτό που προέχει είναι η συνεργασία όλων, ώστε με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές δέχεται η πατρίδα μας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και από κοινού να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το κράτος μας αντάξιο των προσδοκιών του λαού μας».