Skip to main content

Κύπρος: Στο μυαλό του «Ορέστη» θα επιχειρήσει να μπει η Scotland Yard

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών σορών θυμάτων που ακόμα αγνοούνται, στο νησί έχουν φτάσει ειδικοί της της Scotland Yard

Εδώ και δεκαεπτά μέρες εξελίσσεται στην Κύπρο το θρίλερ της πρωτοφανούς υπόθεσης με επτά θύματα του 35χρονου «Ορέστη», του Ελληνοκύπριου στρατιωτικού που ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια, κόρες δύο εκ των θυμάτων.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών σορών θυμάτων που ακόμα αγνοούνται, στο νησί έχουν φτάσει ειδικοί της της Scotland Yard. Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης τα τέσσερα σημεία όπου διεξήχθησαν ή διεξάγονται έρευνες, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την «Κόκκινη Λίμνη», τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας ενώ σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν για τον «Ορέστη» από τις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, οι πέντε εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικοί σε τέτοιες υποθέσεις θα επιχειρήσουν να μπουν στο μυαλό του, 35χρονου καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το κατά πόσον οι δολοφονίες είναι οι επτά που έχει ομολογήσει ή αν κρατά καλά κρυμμένα και άλλα σκοτεινά μυστικά.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Ξέρουν καλά πως για να μπορέσει να εξαχθεί ασφαλές πόρισμα θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί το προφίλ του κατά συρροή δολοφόνου και έπειτα να ακολουθηθεί κάθε κίνησή του μέσα από το κίνητρο που τον οδήγησε στα φρικτά εγκλήματα.

Το κίνητρο είναι ίσως και το «κλειδί» στην όλη υπόθεση.