Skip to main content

Κύργιος μετά το Γουίμπλεντον: Δύσκολο να νικήσεις τον Τζόκοβιτς, είναι κάτι σαν Θεός

Ο Ελληναυστραλός παραδέχθηκε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσει κάποιος τον Σέρβο, τον οποίο αποκάλεσε «κάτι σαν Θεό».

Περήφανος που έφτασε στον τελικό του Γουίμπλεντον, αλλά ταυτόχρονα εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Centre Court ο Νικ Κύργιος.

Ο Ελληναυστραλός παραδέχθηκε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσει κάποιος τον Σέρβο, τον οποίο αποκάλεσε «κάτι σαν Θεό», ενώ συμπλήρωσε πως το μόνο που τον απασχολεί τώρα είναι... οι διακοπές.

Μπήκε δυνατά στο ματς, ο 27χρονος, πήρε το πρώτο σετ, αλλά όπως επισήμανε «είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τον Τζόκοβιτς. Είναι κάτι σαν Θεός και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την πορεία του στο τουρνουά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το κοινό ήταν καταπληκτικό και τους ευχαριστώ όλους. Για μένα οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν υπέροχες.» Ρωτήθηκε στη συνέχεια εάν μετά την πρώτη του παρουσία σε τελικό Grand Slam και την απώλεια του τροπαίου, νιώθει ότι "άνοιξε η όρεξη" για τη συνέχεια:

«Αυτό που νιώθω είναι κούραση. Έπαιξα τόσο πολύ τένις, που πραγματικά είμαι εξαντλημένος. Αυτό που χρειάζομαι είναι διακοπές. Δεν το κρύβω, ήθελα τον τίτλο, αλλά είμαι ευχαριστημένος και με το τρόπαιο του φιναλίστ που κρατώ στα χέρια μου. Ελπίζω στο μέλλον να επιστρέψω εδώ».