Skip to main content

Αεροπλάνο έπεσε σε χωριό στο Κιργιστάν, στους 37 οι νεκροί

Το αεροσκάφος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή έξω από το Μπισκέκ, και οι περισσότεροι από τα θύματα είναι κάτοικοι. Συνολικά 37 οι νεκροί.

Τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί από δυστύχημα με αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων, το οποίο συνετρίβη στο Κιργιστάν το πρωί της Δευτέρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αεροσκάφος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή έξω από το Μπισκέκ, και οι περισσότεροι από τα θύματα είναι κάτοικοι.

Το Boeing 747 συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Μανάς (έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Μπισκέκ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

Από την συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

Οι διασώστες εντόπισαν το πτώμα του ενός πιλότου, αλλά και τα πτώματα 15 χωρικών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του Κιργιστάν.

Μάλιστα, ενώ είχε διαρρεύσει αρχικά ότι επρόκειτο για αεροσκάφος της Turkish Airlines, η εταιρεία με ανακοίνωσή της το διέψευσε λέγοντας:

«Η πτήση cargo με κωδικό νηολογίου TC-MCL της ACT Airlines που αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (HKG) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπισκέκ Μάνας (FRU), είχε ένα ατύχημα κοντά στο Μπισκέκ περίπου στις 1:40 UTC.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, ούτε το αεροσκάφος, ούτε το πλήρωμα είναι μέλη της Turkish Airlines».