Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΤΙ λέει ο δήμαρχος Κιλκίς για την ένταξη της περιοχής στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου.

Η συμφωνία – πλαίσιο της ΔΕΔΑ για την τροφοδότηση του Κιλκίς με φυσικό αέριο αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη μετά από πολλά χρόνια ατυχιών με άγονους διαγωνισμούς για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, Δημήτρης Κυριακίδης, τονίζει ο δήμαρχος της πόλης, σε δήλωσή του για τη σύνδεση με οικιακές και εμπορικές καταναλώσεις του δήμου.

«Το Κιλκίς έχει επιλεγεί μαζί με  άλλες δύο πρωτεύουσες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, τις Σέρρες και την Κατερίνη, για τη σύνδεση οικιών και εμπορικών καταστημάτων με φυσικό αέριο και τη διανομή του στο υφιστάμενο δίκτυο χαμηλής πίεσης. Η ανάδειξη του αναδόχου μέσα στο φθινόπωρο σηματοδοτεί ουσιαστικά την επανεκκίνηση ενός έργου πνοής με σημαντικές ωφέλειες στην τοπική οικονομία και στην ποιότητα της ζωής μας, δοθέντος ότι το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή, ασφαλής και οικονομική πηγή ενέργειας που αξιοποιείται ευρέως για οικιακή και βιομηχανική χρήση στην Πατρίδα μας και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει ο κ. Κυριακίδης.

Και επισημαίνει: «Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε στενά τα επόμενα βήματα της ενεργειακής πολιτικής στον τόπο μας τόσο ως προς την εγκατάσταση του φυσικού αερίου σε οικιακές και εμπορικές καταναλώσεις, που διαθέτουν ήδη υποδομή φυσικού αερίου, όσο και ως προς την ανάπτυξη νέων δικτύων και συνδέσεων σε όλη την πόλη του Κιλκίς».

«Το φυσικό αέριο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο δεν πρέπει να στερηθεί κανείς», αναφέρει ο δήμαρχος Κιλκίς.
              
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ