Skip to main content

Κυριάκος: Δεν μας αφορά η αγωνία του κ. Τσίπρα να βρει χώρο στο ΚΙΝΑΛ

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ σχολίασε το κάλεσμα που απηύθυνε στους ψηφοφόρους του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο αγώνας με έχει γεμίσει ενθουσιασμό και χαρά και με έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να γίνω ένας καλός βουλευτής για την πόλη». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Radio North FM 98.0 ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Α' Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στον κόπο να αναλύουμε συνεχώς τα στοιχήματα του κ. Τσίπρα. Τα στοιχήματα του κ. Τσίπρα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με το πως αναλύει την συγκυρία. Προσπαθεί συνεχώς να τοποθετήσει το κόμμα του σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους, αντιφατικούς μεταξύ τους. Από την μια με την κ. Παπακώστα, τον κ. Καμμένο, τον κ. Κουίκ, την κ. Κουντουρά και από την άλλη με την κεντροαριστερά. Δεν νομίζω ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να απαντήσει. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κεντροαριστερό, προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Δεν μας αφορά η αγωνία του κ. Τσίπρα να βρει έναν νέο χώρο για να τοποθετήσει τον εαυτό του. Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι υπεύθυνη ψήφος σε ένα υπεύθυνο κόμμα που θέλει να είναι χρήσιμο και όχι αρεστό, όπως θέλει το κόμμα του κ. Τσίπρα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής.
 
Ο Κυριάκος Κυριάκος σε ερώτηση για την μετεκλογική στάση του ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε «γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεργαστούν οι δυο τους; Δεν συνεργάστηκαν στις αντιμνημονιακές πλατείες των Αγανακτισμένων; Δεν συνεργάστηκαν το ΄89; Δεν συνεργάστηκαν για να εξαγνίσουν τον Καραμανλή; Για ποιο λόγο δεν μπορούν να συνεργαστούν για να βρουν αυτή την πολυπόθητη σταθερότητα για την οποία τώρα μιλούν; Είναι κομπλιμέντο προς το Κίνημα Αλλαγής ότι ψάχνουν την πολιτική σταθερότητα σε εμάς, γιατί είμαστε η πιο υπεύθυνη δύναμη της μεταπολίτευσης» είπε. Και συνέχισε: «Ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι ρυθμιστικός και καταλυτικός».
 
Αναφερόμενος στα μηνύματα που έλαβε από τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τόνισε: «Το ΚΙΝΑΛ χτίζει ξανά σχέσεις με τον κόσμο, γειτονιά- γειτονιά. Σε όλη την Ελλάδα ξαναφτιάχνουμε τις σχέσεις μας. Αποδεικνύουμε εμπράκτως την υπευθυνότητα και την συνέπειά μας. Και αυτό ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το αναγνωρίζει» κατέληξε ο κ. Κυριάκος.